Verzorging

Verzorging

Een deel van de Liz Cachel Essentials collectie wordt handgemaakt door Lizzy zelf. Daarnaast is alles door haar gecureerd en samengesteld. Een groot deel van de collectie komt uit Frankrijk.

Een van de belangrijkste factoren die bepalen hoelang je sieraden mooi blijven, is hoe je er zelf mee omgaat. Maar een groot deel is ook persoonlijk bepaald. Zo heeft iedereen een andere PH-waarde, ook wel zuurgraad genoemd. De hoogte van je zuurgraad kan daarom dus bepalen hoe snel je sieraad verkleurd en is daarom per persoon verschillend.

Om ervoor te zorgen dat je zolang mogelijk plezier hebt van je sieraden, hebben wij de volgende basis richtlijnen voor het onderhoud aan je sieraden samengesteld.

  1. Vermijd zoveel mogelijk direct contact met parfum, chloor, crèmes, lotions of elk ander chemisch vergelijkbaar product.
  2. Doe de sieraden voor het zwemmen, douchen of andere vergelijkbare activiteiten af om de kwaliteit zo lang mogelijk te waarborgen. Ook wanneer je gaat slapen is het raadzaam om je sieraden zoveel mogelijk af te doen.
  3. Wanneer je de sieraden niet draagt, raden wij je aan ze op te bergen op een droge plek. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de linnen pouch van Liz Cachel Essentials.

Materialen

Bij Liz Cachel Essentials maken wij gebruik van meerdere soorten materialen.

De gouden sieraden zijn gemaakt van een 3-micron 18-karaat gouden laag, op een basis van brass. Dit houdt in dat de levensduur van een sieraad vele jaren kan zijn bij veelvuldig dagelijks gebruik. Het sieraad slijt daardoor veel minder snel dan de gemiddelde gold plated sieraden. Daarnaast hebben wij verschillende sieraden die gemaakt zijn van rvs. Het voordeel van roestvrijstaal is dat het allergievrij is en niet verkleurd. Rvs reageert wel op chlorides, daarom raadzaam om af te doen tijdens het zwemmen om verkleuring te voorkomen.

Veel van onze bedels zijn gemaakt van zoetwaterparels uit Parijs en afgewerkt met rvs. Daarnaast hebben wij 22 verschillende soorten natuurstenen bedels zoals: Black Onyx, Black Snowflake, Green Aventurine, India Onyx, Malachite, Malaysian Jade, Opal, Picture Stone, Red Onyx, Rose Quartz, Sodalite, Tiger Eye Stone, Turquoise, Unakite, Yellow Jade, Labradorite, Lapis Lazuli, Rhodochrosite, Red Goldstone, Blue Goldstone, Amethyst en Blue Agate. Omdat het een natuurlijk product is, is geen enkele natuursteen hetzelfde.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren.